Nachtkijkers op basis van beeldversterkerbuizen

De beeldversterkerbuis van Photonis is de belangrijkste component van het nachtzichtsysteem

Nachtzicht op basis van warmtebeeldtechnologie

Een ongekoelde kern op basis van een Amorphous Silicon of een VanadiumOxyde detector vormt de basis van deze systemen

Nachtzicht op basis van fusiontechnologie

Fusiontechnologie combineert de voordelen van nachtzicht- en warmtebeeldtechnologie

Nachtzicht is onze passie

Lahoux Optics is opgericht in 1992 en houdt zich bezig met nachtzicht in de breedste zin van het woord.

Wij zijn agent van de Nederlandse producent van beeldversterkerbuizen (restlichtversterkers) Photonis (voorheen DEP als onderdeel van Delft Instruments), welke het hart vormen van de traditionele nachtkijkers, bijvoorbeeld monoculairen, goggles, richtkijkers en voorzetten. De Nederlandse beeldversterkerbuizen, XR5™, XD-4™, SuperGen, Gen II Plus, ONYX™ en ECHO/ECHO+ zijn toonaangevend in de wereld.

Lahoux Optics is producent van verschillende nachtkijkers zoals de Lahoux LVS-7 goggle, de Lahoux LVS-14 monoculair en de Lahoux D-545 en Lahoux LV-81 voorzetkijkers.
Verder is Lahoux Optics distributeur van de bekende nachtkijker fabrikant Dedal, met onder andere de DVS-8, D-480, D-490, D-450C, D-541/D-542, D-520 ,D-530 en D-552. Onze vestiging in Haarlem fungeert als Europees service- en reparatiecentrum voor Dedal nachtkijkers.

Voorts heeft Lahoux Optics haar eigen productielijn van warmtebeeldkijkers, zoals de monoculair Lahoux LM-11, de thermische goggle Lahoux LG-31, de thermische richtkijker Lahoux LS-51 en de thermische voorzetkijker Lahoux LV-21.
Vroeger was deze technologie nagenoeg onbetaalbaar en uitsluitend gereserveerd voor het leger. Sedert enkele jaren wordt het hart van het systeem, de zogenaamde ongekoelde kernen, in grotere volumes geproduceerd en zijn deze daardoor betaalbaar geworden.
Naast onze eigen productielijn leveren wij in Nederland ten behoeve van politie en beveiliging de Flir H-series en ten behoeve van outdoor en jacht de Guide evenals de Flir Scout TS, de Flir Scout II-240, de Flir Scout II-320 en de Flir Scout II-640, die gebaseerd zijn op deze ongekoelde kern.

De meest recente ontwikkeling in nachtzicht is de zogenoemde fusion technologie, waar warmtebeeld en beeldversterking technologie met elkaar worden gecombineerd.